Loma Turussa

Loma Turussa

Loma Turussa on melko varmasti parasta, mitä voit tehdä Suomessa. Mutta aloittaako unelmien vapaapäivä perinteisellä torikahvilla vai virkistävällä aamu-uinnilla? Valitako kattoterassin tarjoama näköala kaupungin yli vai sittenkin vedenpinnan perspektiivi jokiristeilyllä? Hansdotterlaiset jakoivat vinkkejään täydellisen vapaapäivän viettämiseen rakkaassa kotikaupungissaan.

Aamu

Urbaani uimapaikka

Kesäinen aamu kannattaa ehdottomasti aloittaa postimerkin kokoiselta hiekkarannalta As Oy Etelärannan edustalta. Piskuinen ranta, joka sijaitsee aika tarkalleen Turun linnaa vastapäätä – joen ja meren yhtymäkohdassa – on varsinainen helmi kaupunkiasukille.

Kristiina Kavén, controller

Torikahvit kahdella tapaa

Suuntaa torille. Sään ollessa mitä parhain aamukahville joko Cafe Einoon tai Nieto’siin riippuen siitä, haluatko hyvän peruskahvin ja karjalanpiirakan munavoilla, vaiko cappuccinon ja serranokinkkuvoileivän. Kun aamukaffe on nautittu ja välttämättömät hankinnat tehty, suuntaa Katariinanlaakson ikiaikaisten tammien keskelle tai Ruissalon Kuuvannokkaan meren äärelle.

Heikki Kiviluoto, creative

Monipuolinen Ruissalo

Mene polkupyörällä aamun ekalla Föli-vesibussilla (10:15) Ruissaloon ja nauti aamupala joko Kansanpuiston kahvilassa tai pyöräile Honkapirttiin. Aamukahvin jälkeen jatka Saaronniemen rantaan, jossa voit nauttia aurinkoisesta päivästä esimerkiksi uiden tai kokeilemalla sup-lautaa, joita vuokrataan rannalla.

Sanna Koivusaari, creative

Loma Turussa voi joko alkaa tai huipentua Aurajoen rannalla kävelyyn – muista käydä Vähätorin terasseilla.

Päivä

Aurajoki maalta ja vedestä

Vuokraa Låna-sähkövene Aurajoen rannasta ja koe jokiranta täysin uudesta näkökulmasta. Nappaa torilta tuoreita mansikoita ja muuta pientä evästä veneretkelle mukaan. Suuntaa tämän jälkeen lounaalle jokirannan tuntumaan, istahda terassille ja jää seuraamaan kaupungin vilinää. Valinnanvaraa riittää, sillä jokiranta on täynnä idyllisiä kahviloita ja ravintoloita. Siirry jälkiruokakahville Apteekkimuseon kahvila Qwenseliin vehreään puutarhaan nauttimaan 1700-luvun hirsitalon hengestä.

Olga Heikkilä, projektipäällikkö

Luontoon Katariinanlaaksoon

Mene bussilla nro 9 tai pyörällä Katariinanlaaksoon luontopolulle. Pienet eväät mukaan, jotta voi pysähtyä rantaan penkille katselemaan merta. Kävelymatkan päässä on Uittamon uimaranta, joka on varsinkin helteisellä säällä suosittu. 

Riina Pyöttiö, people support, partner

Island hopping

Ruissalon telakka on karhean kaunis miljöö, jossa on hyvä tunnelma. Siellä kannattaa poiketa ihanaan sisustusliike Aveliaan ja Pizzeria Al Maren terassille meren äärelle. Tänä kesänä telakalla on myös Linnateatterin kesäteatteri! Melkein vastarannalla Hirvensalon Pikisaaressa on vielä monelta löytämättä jäänyt kesäravintola Terrassen. Siellä on kiva lounastella tai katsella ohi lipuvia Ruotsinlaivoja ilta-auringossa. Pikisaareen pääsee kätevästi vaikka vesibussilla Ruissalosta tai Aurajoesta.

Sari Lommerse, creative

Kotona

”Liikun työpäivät, vapaapäivinä pyrin pitämään liikkumiseni minimissään. Turussa se on helppoa, sillä kaikki on lähellä. Luen lehtiä kotipihan valtavien tammien alla, joiden siimeksessä ruohokin kasvaa hoitovapaan hitaasti. Kaikkialle sikiävä timjami tuoksuu. Tapan sääristäni kaurislaumojen kantamia punkkeja flip flopeillani ja mietin taas rokotuksen ottamista. Ystäviä poikkeaa, lapsia poikkeaa. Gigi-koira on kaunis. Kesäkukat kastellaan, jos kastellaan. Grillataan, parannetaan maailmaa. On paljon puhetta. Paljon myös kuunnellaan. On paljon mielipiteitä. Musiikki soi aina. Kirjapinot kaatuilevat.”

Juuso Enala, strategy support, partner

Ilta

Kulttuuria ja kaupunkimaisemaa

Illalla Turun kaupunginteatterin esityksen jälkeen vielä yksille Turun ensimmäiseen näköalabaariin – Walo Rooftop Barista on huikeat näköalat Turun kattojen yli. Ja Fölillä mutkattomasti kotiin, teatterilipulla.

Ritva Rähmönen, creative

Viilenevän illan juoksulenkki

Paremman mielen ja hellät hikipisarat kannattaa hankkia keskustan tuntumassa Urheilupuistossa ja Paavo Nurmi Stadionilla. Teatterisillalta kävelet rinnettä ylös vehreyden suojaan muutamassa minuutissa. Paikka sopii niin rentoon kävelylenkkiin kuin vauhdikkaalle treenille tai frisbeegolfaukseen. Aluetta kiertää 1,5 km lenkkipolku ja välillä voi pysähtyä ulkokuntosalilaitteille tai nurmikentälle. Puistossa on aina nähtävää ja täältä löytyy viljalti kaiken tasoisia ulkona treenaajia. Urheilupuiston ympäristö sopii myös lapsiperheille, koska alue on iso ja autoton. Kuuluisalla stadionilla radan ympäri juokseminen on lasten lempipuuhaa ja aivan läheltä löytyy myös suojaisa aidattu leikkipuisto, joka sopii pienimmillekin kirmaajille.

Maria Hahkala, creative

Anna, Heikki, Maria ja Ritva Panimoravintola Koulun terassilla lomalla Turussa.

Terassikierros

Jokirannan terasseilla ja ravintoloissa voi viipyillä koko illan. Nerån terassi toimii säällä kuin säällä, Tintån terassi taas on ehkä parhaassa paikassa ihmisten tuijottelua ajatellen. Kannattaa testata myös Rica Barin terassia sisäpihalla sekä Kakolanruusun terassia Kakolan vankilan suojissa.

Anna Korpi-Kyyny, creative

Ota lomalöylyt

Erityisesti sateinen päivä on täydellistä päättää Turun avantouimareiden saunalla Uittamolla (avoinna ma, ke, pe–su): lempeät löylyt ja kaunis maisema virkistävät lomailijaa. Mikäli virtaa vielä löytyy, suuntaa jollekin Vähätorin terasseista nauttimaan Suomen eurooppalaisimmasta tunnelmasta.

Ulla Jämä, Insight support, partner

Rakasta
Loading...
Jaa