Hansdotterin soittolista

Hansdotterin virallinen soittolista, olkaa hyvä

Oli sijaintina rakas toimistomme Linnankatu 3:ssa tai sitten etätyöpiste olohuoneen nurkassa, moni Hansdotterista työskentelee musiikin siivittämänä kuulokkeet päässä. Kasasimme syystä tai toisesta merkittävistä biiseistä toimiston virallisen soittolistan. 

Heikki Kiviluoto


Lähestyin omaa viiden biisin listaani – joka ei siis missään nimessä ole oman elämäni top 5 (sellaisen tekeminen on mahdotonta) – aavistuksenomaisen kuuntelijaystävällisyyden näkökulmasta. 

Jätin siis voimallisimmat punk-rytinät, kokeilevimman jazz-osaston ja oudoimmat konemusiikin ilmentymät pois, ja valitsin musiikkia 60-luvun Jamaikalta (The Kingstonians) tämän päivän viipyilevään elektroniseen ilmaisuun (Caterina Barbieri). Ja jotain siltä väliltä.

Portishead-ryhmästä tunnetun Beth Gibbonsin folkhenkistä kauneutta, nuorten lontoolaisten mod-poikien uhmaa (The Spitfires) ja luonnollisesti Maailman Parhaan Biisin, joka on suuren yleisön keskuudessa varsin pienelle huomiolle jääneen Lee Mosesin sydäntäraastava etelä-soul-revittely Bad Girl. 

Biisivalinnat:
Beth Gibbons & Rustin’ Man – Mysteries

The Kingstonians – Sufferer
The Spitfires – Over and Over Again
Caterina Barbieri – Gravity That Binds

Lee Moses – Bad Girl Pt. 1

Samu Rintala

Kesällä voi Suomessakin kuvitella asuvansa Kaliforniassa. Siksi valitsen listalle kesäisen road tripin taustalle sopivaa aavikkorokkia.

Biisivalinnat:
Clutch – The Incomparable Mr. Flannery
Queens of the Stone Age – The Lost Art of Keeping a Secret
Spiritual Beggars – Lonely Freedom

Anna Korpi-Kyyny

Nykyään kuuntelen musiikkia valikoiden, kun ennen se soi taukoamatta. Hassua on, etten monesti välttämättä kiinnitä huomiota sanoihin, vaan tärkeämpää on yleisfiilis. Rakastan sitä, että voi laulaa mukana täysillä – varsinkin autossa. Silloin toki olisi hyvä tietää sanat.

Väkeviä tunteita ja persoonallisia ääniä. Siksi halusin valita nämä kappaleet listalle.

Biisivalinnat:
Lorraine Ellison – Stay with Me
Agnes Obel – Familiär
Yona – Elovena lovena eloon
London Grammar – Wasting My Young Years

Miikka Rusi

Musiikki on elämässäni lähes koko ajan läsnä: työnteon taustalla, rentoutuessa, ruokaa laittaessa, tiskatessa (ysäriräppiä täysillä), kotona, matkoilla, surussa tai ilossa. 

Soittolistalle valitsin kappaleita, jotka ovat sopivan kevyitä kuunneltavaksi kun lukee ulkona kirjaa ja nauttii kesän lämmöstä. Helposti sulatettavan biisin kuoren alla saattaa kuitenkin piilotella syvästi puhutteleva, henkilökohtainen viesti. Siinä on hyvän pop-kappaleen salaisuus.

Biisivalinnat: 
Nina Simone – Baltimore
Gil Scott-Heron – I Think I’ll Call It Morning
Fleetwood Mac – Dreams
Roxy Music – Avalon
Sade – Paradise

Ulla Jämä

En ole ikinä fanittanut ketään, en osaa juurikaan nimetä kappaleiden nimiä. Tiedän kourallisen albumeita, enkä todellakaan muista mitä kappaleita niissä on. Kuulen laulujen sanat ainoastaan yksin autoa ajaessani tai juostessani. Ja minä rakastan musiikkia.

Aikoinaan Spotify aiheutti saman fyysisen pakahtumisen tunteen kuin kirjasto lukuhurmiossa elävälle tytölle. Koko maailman musiikki löydettävänä. Tapanani on seikkailla kappaleesta toiseen ja tallentaa niitä soittolistoihin, jotka olen ryhmitellyt käyttötilanteen ja tunteen mukaisiksi. En ikinä näyttäisi listojani muille, koska ne ovat äärimmäisen henkilökohtaisia.

Paljastan nyt rakkauteni rumbaan ja suosittelen Paul Carrackin Satisfy my soul -laulua, joka on täydellisen hidas ja selkeärytminen kappale rumba-boleron tanssimiseen. Tanssin perusolemus on melkein liioitteleva venyvyys ja raukea esteettisyys.

Biisivalinta:
Paul Carrack – Satisfy my soul

Sanna Koivusaari

Biisivalinnat:
Portishead – Glory Box
Morcheeba – Blindfold
The Orb – Little Fluffy Clouds
Marc Almond, Gene Pitney – Something’s Gotten Hold Of My Heart
Texas – Summer Son

Antti Eklund

Haluan esitellä yhden biisin, koska kuuntelen sitä aina. Sopii listaan, koska “viidet häät ja yhdet hautajaiset”.

Sitä paitsi se on hurjan kaunis biisi ja siinä on ihanan toiveikkaat sanat:

”Gravedigger
When you dig my grave
Could you make it shallow
So that I can feel the rain”

Biisivalinta: 
Dave Matthews – Gravedigger

Olga Heikkilä

Musiikki kuuluu lähtemättömästi arkeeni ja se valikoituu usein mielentilani tai tekemiseni mukaan. Treenatessa kuuntelen erilaista musiikkia kuin vaikka kesäpäivänä rannalla. Treenatessa musiikilla on erityisen vahva rooli ja saan siitä suuresti motivaatiota ja apua. Olen huomannut myös sen, että kohdallani samat kappaleet voivat mielentilan mukaan muuttua (iloisista surullisiksi). Treenilistaltani löytyy musiikkia muun muassa Muselta, The Soundsilta, Disco Ensembleltä ja Apulannalta.

Tietyistä kappaleista tulee vahva muisto, vähän samaan tapaan kuin muistot palaavat mieleen tietyistä tuoksuista. Tähän liittyen valitsin listalle kappaleeksi Bo Kaspersin Ett & Noll levyltä Amerika. Tämä kyseinen levy vie minut vahvasti lapsuuteeni kesiin. Kuuntelimme levyä aina autossa matkalla tennisleirille Vierumäelle isäni ja siskojeni kanssa. Istuimme ahtaasti takapenkillä välissämme tenniskassit ja tavarat viikon leiriä varten.

Biisivalinta: 
Bo Kaspers Orkester – Ett & noll

Totti Toiskallio

Kuuntelen pääasiassa sellaista musiikkia, jota ei ehkä tällaiselle business related -listalle sovi istuttaa. Siksi valitsin listalle kaksi kappaletta, joiden uskon menevän mukiin myös tämän listan mahdollisille kuuntelijoille. 

Aina on nouseva, erittäin taidokas suomalainen rap/r’n’b-artisti, jonka tuottaja-äänittäjähommia myös hoitaa tuttu mies, turkulais-kaarinalainen Sattalite. Toinen biisi taas on käännösklassikko, jonka muistan kuulleeni radiosta eräänä tyynen kesäisenä yönä, linturetkellä ollessani. Silloin se sopi tunnelmaan täydellisesti, joten ehkä se sopii jonkun muunkin kesäyön korvakarkiksi.

Biisivalinnat:
Aina – Ikigai
Vieno Kekkonen – Kesäyö

Ville Laihonen

Valitsin listalle viisi toisistaan erilaista biisiä, joista Pearl Jamin Indifference saa minussa aikaan kylmiä väreitä, tällöin ollaan jonkun suuremman voiman kanssa tekemisissä. Arvostan myös suuresti bändin pitkän uran aikana syntynyttä monitahoista tuotantoa ja sitä, että ovat aivan mielettömiä livenä – jokainen keikka on oma kokonaisuutensa, koostuen eri biiseistä ja niiden versioinneista.

Fanikunnasta löytyy tosifaneja, jotka kiertävät keikoilta toiseen yrittäen kerätä kaikki kyseisen bändin biisit livenä kuultujen biisien listaansa. 

Biisivalinnat:
Porcupine Tree – Trains
Eddie Vedder – Society
Pearl Jam – Indifference
Ludovico Einaudi – Elements
The Decemberists – Down By The Water

Kristiina Kavén

Biisivalinnat:
Moloko – The Time Is Now
George Ezra – Barcelona
Flume – Some Minds (feat. Andrew Wyatt)

Toivomme, että nautit soittolistastamme!

P.S. Jos kaipaat lisää kesätekemistä, voit katsoa myös Loma Turussa -juttumme viime kesältä.

Rakasta
1
Loading...
Jaa