Työhyvinvointi

Asiantuntijamme työpäivään kuuluu aivotyötä ja liikuntaa

Aivan lyhytkin, vain minuuttien liikunta näkyy välittömästi aivojen toiminnan aktivoitumisena PET-kuvissa.  Liikkeelle lähdön hyöty todentuu jouhevampina ajatuksina.

Tavoiteena parantaa suunnittelutyön laatua 

Idea kokeiluun syntyi, kun mietimme, miten päiväaikaan työskentelevät asiantuntijamme eivät joutuisi elämään koko talvea pimeässä. Toiseksi on tosiasia, että pimeään aikaan ihmisten vireystaso laskee varsinkin iltapäivisin. Ratkaisu oli yksinkertainen: marras–helmikuussa työaikamme on puoli tuntia normaalia lyhyempi ja jokainen työntekijä käyttää ajan ulkoiluun työpäivänsä aikana. Ulkoilu on herkkua aivoillemme, tärkeimmille työvälineillemme. Noin kolmen viikon aikana olemme huomanneet, että ulkoilu tekee hyvää. Toiset lähtevät ulos äänikirjan kanssa ja palaavat virkistyneenä työn ääreen, joskus lähdemme tiimin kanssa ulos ja ratkomme tulppia. Tutkimusten mukaan palautumisen näkökulmasta parasta olisi irtaantua töistä kokonaan taukojen ajaksi. Olemme kuitenkin todenneet, että kävelypalaveri on usein helpompi sovittaa työpäivän lomaan. Olemme tässäkin armollisia itseämme kohtaan.
Luottamuksemme asiantuntijoihimme on horjumaton, siksi voimme käyttää avantgardistisia työskentelymalleja.

Pelottaako työajan menetys?

Kokeiluumme suhtaudutaan ylipäänsä hyvin positiivisesti, mutta usein kysytään, miten uskalsimme ryhtyä tähän. Vastaus on, koska me voimme ja koska meidän on pakko. Kunnianhimomme luovan työn suhteen on kova. Tarkastelemme jatkuvasti mahdollisuuksia parantaa, sujuvoittaa ja monipuolistaa omia työskentelytapojamme: olemme luoneet myös oman luovan työskentelyn prosessin. Hyvinvoinnin ja jaksamisen kehittäminen on saman asian – laadukkaiden ja yllätyksellisten ideoiden ja ilmiöiden luonnin – tarkastelua eri näkövinkkelistä. Uskallusta lisää kiistaton tutkimustieto taukojen eduista aivoille, positiivisen pakon luo halu luoda yhä oivaltavampia ideoita sinulle. Kilpailijamme, kumppanimme ovat hekin erinomaisia työssään. Me uskallamme, koska voimme ja koska meidän on pakko.  
Rakasta
1 vote, average: 1,00 out of 1 1
Loading...
Jaa