workshop on strategisen suunnittelun työmuoto

Workshop on paras metodi strategisessa suunnittelussa

Workshop on korvaamaton strategisessa suunnittelussa – yhdessä työskennellessä syvennetään merkityksiä ja löydetään uusia suuntia liiketoiminnan kehittämiseen. Ja ennen kaikkea kirkastetaan yhteinen näkemys.

Yhteinen workshop-työskentely on tehokasta ja tuloksellista, kun tavoite on kirkas. 

– Suunnittelemme workshopin yhdessä asiakkaan kanssa, ja työ lähtee tavoitteen määrittämisestä. On eri asia kirkastaa brändiviestintää kuin hakea yrityksen arvoja tai miettiä yrityksen olemassaolon oikeutusta, kertoo creative Anna Korpi-Kyyny.

Fasilitaattorin eli workshopin seremoniamestarin tehtävänä on pitää keskustelu oikeissa asioissa ja syventää sitä – tämä on yksi tärkeimmistä hyödyistä asiakkaalle. Ulkopuolinen uskaltaa pitää porukan ruodussa.

Yksi workshop-työskentelyn arvokkaimmista anneista on moniäänisyys. Kun eri tehtävissä yrityksessä työskentelevät asiantuntija tuovat oman näkemyksensä mukaan, syntyy jotain suurempaa. Asiakas kokee itsekin ahaa-elämyksiä, kun oma porukka on laajasti koolla, sillä harvan yrityksen arjessa on varattu aikaa kiireettömille ideointisessioille ja keskusteluille.

Me haluamme kuulla jokaista osallistujaa. Monipuolisten, tarkkaan valittujen harjoitusten avulla voimme varmistaa sen.

Anna Korpi-Kyyny

– Mietimme tavoitteen pohjalta workshop-päivän sisällön huolella. Tyypillisesti mukana on laajempia teemoitettuja keskusteluja ja 2–3 harjoitusta. Me haluamme kuulla jokaista osallistujaa. Monipuolisten, tarkkaan valittujen harjoitusten avulla voimme varmistaa sen, Anna jatkaa.

Luonto-workshop irrottaa arjesta – vaikka laavulla lohta loimuttaen

Työskentelymenetelmän tehokkuuden takana on myös se, että workshop irrottaa arjen pyörteestä. Yksi työpäivä varataan siihen, että saa keskittää huomionsa yhteen kehitysteemaan. Ja sulkea älypuhelimen.

Minä toin perunanyytit, asiakas makkaraa ja lohta loimuttamiseen. Ei ollut se kuuluisa normipäivä – ja tuloksemme olivat poikkeuksellisen rikkaita.

Riina Pyöttiö

– Yksi upeimmista kokemuksistani on Turun kupeessa, Piikkiön Linnavuoren laavulla järjestämämme workshop. Koko idea syntyi yhdessä asiakkaan kanssa: meidän piti saada ravisteltua ajatukset vanhasta pois, koko päivä keskittyi täysin uusien suuntien pohtimiseen. Minä toin perunanyytit, asiakas makkaraa ja lohta loimuttamiseen. Ei ollut se kuuluisa normipäivä – ja tuloksemme olivat poikkeuksellisen rikkaita, muistelee partner Riina Pyöttiö.

Workshop-paikan miettimiseen kannattaakin paneutua. Luonto vähentää stressiä ja saa aivomme toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta ylipäänsä omalta työpaikalta lähteminen auttaa oman ajattelun vapauttamisessa.

Normipäivän tunnelmasta voi irrottautua kuitenkin monella tapaa.

samppanjaworkshop

Samppanja-workshopissa ajatukset kuplivat

Mikä tahansa rutiineja rikkova lähestyminen on hyväksi: fiilistä nostava ja helposti toteutettava tapa on kuohuvan maljan nauttiminen. Rentous ja uudenlainen salliva ilmapiiri leviävää osallistujien keskuuteen nopeasti. 

– Olemme jo vuosia kehittäneet workshop-menetelmiämme – sisällön suunnittelusta fasilitointiin ja päivän annin kirjaamisesta sen purkamiseen. Meiltä löytyy ideoita kaikenlaisten tavoitteiden täyttämiseen. Ota meihin rohkeasti yhteyttä, kun haluat uudistaa ajattelua, kirkastaa viestejäsi tai muuten kehittää liiketoimintaasi, Riina vinkkaa.

Rakasta
2
Ladataan...
Jaa