Controller Kristiina Kavén

Kristiina Kavén | Controller

Hyvä luo ympärilleen hyvää

Hansdotterin controller Kristiina tietää, että hyvinvoivat työntekijät tekevät parasta jälkeä. Ja että hyvät kirjanpitäjät tekevät parhaat yritykset.

Yksi asia ei koskaan muutu: siellä missä on liiketoimintaa, on myös kysyntää talouden hallinnalle ja kirjanpitäjän osaamiselle.

– Kyse voi olla terästeollisuudesta tai vaikka abstraktista taiteesta. Oli ala mikä tahansa, meitä tarvitaan aina.

Monipuolisesta taustasta on hyötyä alalla, jossa asiakkaan liiketoiminnan syvä ymmärtäminen on tärkeä toimintaedellytys.

Kristiina on ollut uransa varrella monen kokoisessa, näköisessä ja muotoisessa yrityksessä. Takana on työyhteisöjä 3-henkisestä noin 200-henkiseen ja eri yhtiömuotojakin hän on kokenut puolen tusinaa.

– Aloitin kommandiittiyhtiöstä, päädyin monikansalliseen franchise-yhtiöön, sieltä jatkoin säätiöön ja osakeyhtiöön, josta lopulta muodostui konsernin kautta pörssiyhtiö.

Monipuolisesta taustasta on hyötyä alalla, jossa asiakkaan liiketoiminnan syvä ymmärtäminen on tärkeä toimintaedellytys. Esimerkiksi erilaisten ansaintalogiikoiden tuntemus on mainostoimistotyössä usein arvokasta.

Askel muita edellä

– Meillä on asiakkaita julkiselta sekä yksityiseltä puolelta ja lisäksi teemme pro bonoa. Siitä on tietysti hyötyä, että ymmärrämme erilaisten asiakkaiden toimialoja.

Markkinointiviestinnän alalla pääsee katsomaan poikkeuksellisen läheltä mihin suuntaan yhteiskunnan arvot, kulutustottumukset ja innovaatiot ovat kehittymässä. Jokaisella alalla ja jokaisella asiakkaalla on omia kiinnostavia oivalluksia ja näkökulmia maailmaan.

Tämä hiljaisten signaalien ja erilaisten trendien jatkuva, monialainen seuraaminen on Kristiinan mielestä yksi tärkeimmistä syistä siihen, miksi mainonnan parissa on niin kiehtovaa työskennellä.

– Enpä tiedä montaa muuta ammattia, jossa mennään ikään kuin askel edellä ja muu maailma tulee sitten myöhemmin perässä.

Ala houkuttelee puoleensa uteliaita, persoonallisia ja luovia ihmisiä – siis sellaisia työkavereita, joiden kanssa työnteko on joka päivä mielenkiintoista.

Sillä kun nämä omaperäiset, keskenään erilaiset ihmiset lyödään samaan toimistoon, henkilöiden välisistä kemioista syntyy taatusti jännittäviä lopputuloksia. Tai ”pirskahtelevuutta”, kuten Kristiina asian muotoilee.

– Enpä tiedä montaa muuta ammattia, jossa mennään ikään kuin askel edellä ja muu maailma tulee sitten myöhemmin perässä.

Yhteistä hyvää luomassa

– On valtava rikkaus, että saa tehdä luovien ihmisten kanssa töitä. Luovuus, hulluus ja luova hulluus tekevät työpäivistä hirveän hauskoja, hän nauraa.

Kristiinan elämänfilosofiaan kuuluu olennaisesti se, että töissä täytyy olla kivaa. Ihanteellinen tilanne on sellainen, jossa oma työ tuntuu kuin mielekkäältä harrastukselta.

– Ihminen istuu järkyttävän määrän elämästään työpaikalla. Täytyyhän sen työn olla jotakin sellaista, mitä haluaa oikeasti tehdä.

Siksi Kristiinan mielestä on tärkeää varmistaa, että työnteon olosuhteet ovat kaikille hyvät. Hansdotterilla tämä näkyy esimerkiksi fyysisen ja kognitiivisen työergonomian huomioimisena, siis pieninä panostuksina kehon ja aivojen hyvinvointiin työn lomassa. Sillä on vaikutus myös sairauspoissaolojen matalaan määrään.

Sopivan pieni työyhteisö puolestaan luo tiettyä perhemäisyyttä ja ehkäisee kuppikuntien syntymistä. Yhdessä nämä työhyvinvoinnin positiiviset vaikutukset heijastuvat niin oman työn laatuun kuin työkavereihin ja asiakkaisiinkin.

Hansdotter Kristiina Kaven

– Usein puhumme siitä, miten hyvä luo hyvää. Siinä on jokin kiistaton imu.

Itseään Kristiina kuvailee työpaikalla helposti lähestyttäväksi ihmiseksi. Kun työpäivä joka tapauksessa koostuu monenlaisista kohtaamista työkavereiden ja asiakkaiden kanssa, niistä kannattaa tehdä mahdollisimman mukavia.

Siihen auttaa yksinkertaiset asiat: positiivinen, toiset huomioiva asenne ja empaattinen suhtautumistapa.

– En varmaan ole ihan stereotypioiden mukainen controller tai kirjanpitäjä. Vaikka minulla onkin nuttura, niin toivottavasti se ei ainakaan ole liian tiukalla, Kristiina hymyilee.

Rakasta
1 vote, average: 1,00 out of 1 1
Loading...
Jaa