Inspiraationa Suomi

Hansdotterin harjoittelija Miyu Miyoshi tuo raikkaan kuvitus-tuulahduksen Japanista. 

Japanilainen Miyu on trendien aallonharjalla, sillä hän asuu saunan kotimaassa. Suomalainen sauna on nimittäin nyt valtava hitti Japanissa: saunasta on tehty tv-sarjakin ja saunoille on oma ranking Saunachelin – saunojen Michelin-tähti.

”Pidän suomalaisista ihmisistä, säästä ja luonnosta. Vaikka asun kaupungissa, voin tuntea luonnon, se on niin lähellä.”

Miyu päätyi Suomeen tavattuaan aviomiehensä Eetu Jäppisen opiskellessaan mediataidetta Kioton Seika-yliopistossa. Suomi sopii Miyulle, kotimaahan paluulla ei ole kiirettä.
– Kun lähdin, sanoin vanhemmilleni olevani ehkä kolme vuotta pois, mutta en usko, että palaan vielä pitkään aikaan. Pidän suomalaisista ihmisistä, säästä ja luonnosta. Vaikka asun kaupungissa, voin tuntea luonnon, se on niin lähellä, Miyu sanoo.

Miyu on graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Hän ammentaa aiheita kuvituksiinsa päivittäisestä elämästä ja ympärillään näkemistään asioista. Luonto on yksi tärkeä inspiraation lähde.
– Yleensä piirrän, mitä näen. Nyt Suomessa näen erilaisia asioita, ja se näkyy työssäni. Keräilen asioita ja teen niistä luonnoksia. Saan paljon ideoita luonnosta, esimerkiksi jään tai kivien muodosta. Tykkään piirtää yksityiskohtia ja keskittyä siihen, mikä minulle on kuvassa tärkeää. Tyylini on melko yksinkertainen, jopa minimalistinen.

”Yleensä piirrän, mitä näen. Nyt Suomessa näen erilaisia asioita, ja se näkyy työssäni.”

 

 

Suunnitelmissa sauna ja taidegalleria

Miyun työskentelytapa on mielenkiintoinen: hän piirtää ensin ja viimeistelee tietokoneella.
– Kun näen jonkun mielenkiintoisen asian tai muodon, otan siitä valokuvan ja piirrän sen iPadille. Sen jälkeen lähetän sen tietokoneelle ja editoin.

Miyu opiskelee suomen kieltä, ja opintoihin kuuluu työharjoittelu. Hansdotteriin hän otti yhteyttä miehensä työkaverin suosituksesta.
– Tulin Hansdotteriin, koska halusin harjoittelupaikan, jossa voin kielen oppimisen lisäksi hyödyntää taitojani ja kokeilla millaista graafisen suunnittelijan työ on. En ole aikaisemmin tehnyt kuvituksia tilauksesta, ja se on haasteellista minulle, mutta on hyvä osata eri tyylejä.

Tulevaisuudessa Miyu näkee itsensä graafisen alan yrittäjänä. Myös paluu kotikaupunki Shodoshimaan on suunnitelmissa – sitten joskus.
– Kotikaupunkini on pieni saari, joka on tunnettu turistikohde. Unelmani on perustaa sinne mieheni kanssa guest house, joka on sekoitus suomalaista ja japanilaista kulttuuria. Siellä olisi sauna ja oma taidegalleria.

Miyu Instagramissa: miyu.artwork

Rakasta
5
Ladataan...
Jaa