Tuomas Hinkkanen

Tuomas Hinkkanen kehittämään Hansdotterin liikkuvan kuvan osaamista

Tuomas Hinkkanen on nimitetty vastaamaan ja kehittämään Hansdotterin liikkuvan kuvan konseptointia ja tuotantoa. Ennen Hansdotteriin tuloa Tuomas on työskennellyt muun muassa Avidlyssä, Panicissa, Poutapilvessä ja freelancerina.

Tuomas on unelmavahvistus Hansdotterille. Hänellä on paitsi terävä ja aikaansa edellä oleva visuaalisuuden taju, myös hurmaava asenne ihmisiin ja elämään. Tuomas valittiin, koska hänellä on monipuolinen osaaminen sekä markkinoinnin konsepteista  että videokonseptoinnista ja animoinnista. Lisäksi hän tulee vastaamaan videotuotannoista sekä still- ja videokuvauksista.
– Tuomas tuo brändin tarinan johdonmukaisesti ja erittäin visionäärisesti muista kanavista liikkuvaan kuvaan, kertoo Juuso Enala.  

Projektinhallinta tuo luovaan työhön vapautta

Luova vapaus on Tuomakselle lähes elinehto, joten staattinen perustoimisto, jossa painetaan kasista neljään, ei olisi tullut kysymykseenkään. 
– Arvostan Hansdotterissa kehitettyjä työmenetelmiä ja projektinhallintajärjestelmiä, jotka osittain vapauttavat työn ajasta ja paikasta, kertoo Tuomas.

Tuomaksen mukaan vapaus vaihteluun on tärkeää, koska se on yksi yleisimmistä inspiraation lähteistä: ihminen tylsistyy helposti. Samalla tavalla kuin musiikkimaku vaihtelee kausittain tai aktiiviurheilija vaihtaa ohjelmaansa 3–4 viikon välein lihasmuistiansa härnätäkseen, luovan suunnittelijan tulee pitää huolta omasta vaihtelustaan. 
– Ei ole bullshittiä, että parhaimmat ideat tulevat vessassa. Eihän taiteilijakaan katso kanvaasia koko aikaa, vaan inspiraatiota haetaan muualta, Tuomas sanoo.

Trendien ennakoija

Tuomaksen omaleimainen, aikaansa edellä oleva visuaalinen tyyli on suora heijastus hänen kyvystään tulkita hiljaisia signaaleja etenkin visuaalisten trendien saralta. 
– Esimerkiksi valokuvauksessa on nyt nousemassa pehmeä, öljyvärimaalauksia imitoiva tyyli, Tuomas enteilee.

Tällä hetkellä Tuomas harrastaa 3D-tekniikalla toteutettuja taidekuvia ja näkee itsensä enemmän taiteilijana kuin koskaan aiemmin. Toisaalta lahjakas valokuvaaja kokeilee uutta myös sillä saralla: hän tekee muotimaailmasta tuttuja editorial-kuvia, jotka luovat dramaattisia illuusioita. 

Intohimo monipuoliseen ilmaisuun on vahva, joten se tulee näkymään myös hänen työssään. 
–  Hansdotter tullaan tuntemaan tosi visuaalisia videoista, jotka sekoittavat taidetta ja mainosta, Tuomas uumoilee. 

Tuomas Hinkkanen x 3 

  1. Soittanut kitaraa 10-vuotiaasta.
  2. Harrastaa ihmisen liikeanatomian ja kasvojen piirustusta.
  3. Ärsyyntyy, jos samaa asiaa pitää kysyä uudestaan ja uudestaan.
Rakasta
4
Ladataan...
Jaa