Suomalainen insinööri voi pelastaa maailman

Viime vuosina Suomesta on ponnistanut monta maailmanluokan start-upia ja ilahduttavan moni niistä tähtää kiertotalouden parantamiseen: raaka-aineiden uusiokäyttöön ja energian säästämiseen.

Tracegrow on suomalainen yritys, joka voi kehittämällään teknologialla valmistaa käytettyjen alkaliparistojen sinkistä ja mangaanista lehtilannoitetta. Kun yleisin maaperää köyhdyttävä asia on sinkin ja mangaanin puute, niin tuloksena on hyvää myös tästä näkökulmasta.

Meidän yhteistyömme alkoi syksyllä 2018 Tracegrown rahoituskierroksen materiaalien suunnittelulla. Tavoitteemme oli monitahoinen. Markkinoinnin keinoilla haluttiin kommunikoida raaka-aineen käytön nerokkuus: toisten ongelmajäte on tälle yritykselle kullanarvoinen raaka-aine ja laajetessaan tämä malli ratkaisee pelkästään Euroopassa tuhansien tonnien jäteongelman.

Markkinoinnin keinoilla haluttiin kommunikoida raaka-aineen käytön nerokkuus.

Toinen kommunikoitava asia oli hieno lopputuote, joka tästä prosessista syntyy: lehtilannoite, jonka voidaan sanoa olevan maailman ekologisin ja joka täyttää esimerkiksi luomuviljelylannoittelle asetetut tiukat vaatimukset. Ja tietysti halusimme kertoa sen, että nyt on ainutlaatuinen tilaisuus lähteä mukaan tämän yrityksen kasvuun sijoittamalla rahoituskierroksen kautta. Tiimimme aloitti suunnittelun konseptoinnilla, jonka tavoitteena oli nivoa yllämainitut asiat yhtenäiseksi ja selkeäksi viestiksi. Konseptin pohjalta toteutettiin etusivut Maaseudun Tulevaisuuteen kahtena päivänä sekä video, jossa taustoitettiin yrityksen toimintaa. Suunnittelusta vastasivat Samu Rintala, Totti Toiskallio, Juuso Enala ja Riina Pyöttiö.

Rahoituskierros onnistui erinomaisesti ja Tracegrow keräsi Around.fi-joukkorahoitusalustalla 2.912.087 euroa.

Lisätietoja: Riina Pyöttiö, 050 5385753,

Rakasta
1 vote, average: 1,00 out of 1 1
Loading...
Jaa