Hansdotter suunnittelee Hotelli Kakolan brändin.

BRÄNDIN RAKENTAMINEN

Suljettu kaupunki avautuu matkailijoille

Aurajoen alajuoksulla kohoava Kakolanmäki nousee 42 metriä merenpinnan yläpuolelle. 1840-luvulla yhdelle Turun seitsemästä kukkulasta alettiin rakentaa legendaksi kasvavaa vankilaa, jonka jylhät muurit ja graniittilinnat kätkivät sisäänsä yli puolitoista vuosisataa kaupungin kaupungin sisällä.

Kun vankilatoiminta Kakolassa loppui vuonna 2007, aloitettiin suunnittelu alueen jatkokehittämiseksi. Ihmisten kiinnostus suljettuun kaupunginosaan oli valtavaa. Vuosina 2008–2011 Turun kaupungin matkailuoppaat vetivät Kakolassa jatkuvasti loppuunmyytyjä parin tunnin vankilakierroksia, joihin osallistui yli 50 000 näkemästään vaikuttunutta osallistujaa.

Linnan uusi elämä

Neljä vuotta sitten Senaatti-kiinteistöt myi Kakolan suojellut vankilakiinteistöt Ojalan perheen Kakola Yhtiöille. Ojalat ovat reilun 35 vuoden aikana rakentaneet Suomeen yli 2 500 asuntoa pääasiassa vanhoihin suojelukiinteistöihin. Kakolankin uusi elämä käynnistyi asunnoista. Länsiselli ja Graniittilinna ovat jo saaneet asukkaat.

Todellisen kulttuuriteon perhe teki päättäessään jalostaa entiseen Lääninvankilan punatiililinnaan 148-huoneisen elämyshotellin. Rohkea oli myös päätös, että perhe antaa hotellille omat kasvonsa ja operoi sitä omin voimin. Hotellin osakkaiksi kutsuttiin lisäksi aiemmin Hotelli Katajanokan arvostetun World Luxury Hotel Awardsin -voittajaksi luotsannut Eerika Rinne ja erinomaisesta asiakaspalvelustaan tunnetun Primehotelsin brändirakennuksesta vastannut Taru Ojaharju-Latief. Kesäkuussa 2020 Turkuun avautuvalta Hotel Kakolalta on lupa odottaa paljon.

Kesälomien jälkeen uusi elämyshotelli lähestyi kuutta mainostoimistoa ja pyysi näiden näkemystä Hotel Kakolan brändinrakennuksesta. Päätös kumppanista oli perheyrittäjille tärkeä.

Ennen lopullista päätöstä tapasimme heidät. Tapaamisessa uskallettiin puhua asioista niiden oikeilla nimillä puolin ja toisin. 

Taru Ojaharju-Latief

– Hotellin koko osakaskunta osallistui valintaan. Hansdotter oli tehnyt taustatyöt uskomattoman hyvin, ja he osasivat tarjouksessaan keskittyä meille olennaisiin, Kakolan henkeä arvostaviin asioihin. Perehdyimme myös tiimin taustoihin ja osaamiseen. Ennen lopullista päätöstä tapasimme heidät. Tapaamisessa uskallettiin puhua asioista niiden oikeilla nimillä puolin ja toisin. Tunnelma on poikkeuksellisen välitön ja innostunut. Päätös kumppanista oli harvinaisen yksimielinen, Taru Ojaharju-Latief iloitsee.

Mitä tunteita Hotel Kakola herättää Hansdotterissa?

– Olemme täysin rakastuneita. Kakolan historia on uskomattoman monikerroksinen. Sitä on myös tulevaisuus. Eerikan, Tarun ja koko Ojalan perheen intohimo hotelliin ja sen rakennus- ja palveluprosessin pienimpiinkin yksityiskohtiin on innostavaa. Heidän intohimonsa on saanut meidänkin tiimimme nostamaan suunnittelun rimaa uusiin korkeuksiin. Saamme olla mukana tekemässä jotakin poikkeuksellista. Kesäkuussa Turussa aukeaa hotelli, johon itsekin Turun seudulla asuvina haluamme mennä vieraiksi, toteavat Riina Pyöttiö ja Ville Laihonen Hansdotterista.

Tiesitkö tämän Kakolasta?

  • kesäkuussa aukeavaan hotelliin tulee 148-huonetta, á la carte -ravintola ja viinibaari
  • Kakolaan avautuu spa ja hyvinvointipalvelut aikuiseen makuun
  • hotellissa on monipuoliset kokous- ja tapahtumatilat häistä yritystapahtumiin
  • alueella on oma kappeli
  • hotelliin tulee suojainen kesäterassi
  • mäelle toimii jo nyt suosittu ravintola Kakolanruusu, leipomo, kahvipaahtimo, panimo ja myymälä
  • Kakolaan pääsee kätevästi julkisilla kulkuneuvoilla ja funikulaarilla
  • autoilijoille on hyvät paikoitustilat
  • 21 hehtaarin suuruisessa Kakolan kaupunginosassa on kaksi puistoa: Eerikinrinne ja Malminpuisto
Rakasta
1 vote, average: 1,00 out of 1 1
Loading...
Jaa