Energiansäästöviikko Euroopan vihreimmässä kauppakeskuksessa

Lokakuussa Skanssin kauppakeskuksessa voi nähdä, mitä saadaan aikaan, kun ympäristövastuullisuus on tärkeä osa yrityksen strategiaa. Energiaviisaat kaupungit -hankkeen organisoimassa Energiansäästöviikon kampanjassa on mukana myös Valonia.

Energiansäästöviikon kampanjassa datan visualisointi ja kävijöiden osallistaminen ohjasi suunnittelua. Suunnittelutyön aluksi energiadataa perattiin ja itse kampanjaan valittiin runsaasta tarjonnasta mukaan keskenään erilaisia esimerkkejä.

Tärkeintä oli kiinnostavuus ja samaistuttavuus kävijälle – tavoitteenahan oli vaikuttaa asenteisiin.

Rauhallisuudella esiin vilkkaudessa

– Olemme Euroopan vihrein kauppakeskus ja haluamme omilla energiateoillamme tarjota vastuullisen toimintaympäristön kauppakeskuksen kävijöille ja vuokralaisillemme, kertoo Skanssin kauppakeskusjohtaja Maarit Hurme.

Viime vuonna päätökseen saadun energiaremontin myötä Skanssin kauppakeskuksen hiilidioksidipäästöt ovat pienentyneet jopa 80 prosenttia kymmenen vuoden takaisesta. Näin kovatasoisen datasta viestiminen päätettiin tehdä simppelisti ja kampanjan visuaalisuus haluttiin luoda rauhoittavaksi. 

Kampanjasuunnittelun lähtökohtana oli tehdä vähän, näyttävää ja uudestaan käytettäviä aineistoja. Mediapintoina käytettiin kauppakeskuksen mainosscreenien lisäksi siksi viiden metrin mittaista Marimerkon aukiolle sijoitettua jalanjälkeä sekä julistesarjaa.

Energiansäästöviikko puhuttelee lapsiperheitä

Yhtenä tärkeänä osana tiedottavaa kampanjaa oli kävijöiden osallistaminen. Kuvasuunnistus, jonka rastipaikoissa olevat julisteet ripustettiin lasten katseen korkeudelle, tarjosi yhteistä tekemistä perheille.

– Emme halunneet vaivata ihmisiä, vaan tarjota heille mukavaa energiansäästöstä kertovaa tekemistä ostoskäynnille, kertoo creative Tiina Valve.

Emme halunneet vaivata ihmisiä, vaan tarjota heille mukavaa energiansäästöstä kertovaa tekemistä ostoskäynnille.

Tiina Valve

Uusia älykkäitä, vähähiilisyyttä tukevia ratkaisuja on edistetty kuluneen kahden vuoden aikana 6Aika Energiaviisaat kaupungit -hankkeessa Suomen kuuden suurimman kaupungin, Valonian, Ekokumppaneiden ja yritysten tiiviissä yhteistyössä. Skanssin alue on ollut yksi kehityskohteista.

Rakasta
Ladataan...
Jaa