Uusi Turku -lehti luo kokonaiskuvan uudesta keskustasta

Turun keskustassa työmaat ovat valmistumaisillaan, ja kun työt saadaan päätökseen, keskustasta tulee upea. Tietoa työn etenemisestä on ollut jonkin verran saatavilla eri lähteissä, mutta huomasimme, että kokonaiskuva on jäänyt puuttumaan. Halusimme tuoda tämän kuvan jokaisen turkulaisen nähtäville.

Turun kaupungin ja useiden keskustassa toimivien yritysten yhteistyönä tehtiin Uusi Turku -lehti, jossa kerrotaan keskustan muutoksesta monesta näkökulmasta. Juttujen aiheina ovat mm. keskustan uudishankkeet, kaupallisen keskustan palvelut ja keskusta-asuminen.

Lehti on oikeastaan hehkutusta alusta loppuun – halusimme kertoa, kuinka hieno uudesta keskustastamme tulee. 

“Keskustan teemme me kaikki yhdessä”

Yksi lehden tärkeimmistä tavoitteista on nostaa esille erilaisia keskustan palveluita ja yrityksiä, joita valittiin mukaan monipuolisesti. Toimitusneuvoston positiivisena ongelmana oli, että lehden sivumäärä piti jotenkin rajata, eikä kaikkia upeita keskustan toimijoita saatu mahtumaan mukaan. 

Uusi tapa tehdä lehteä monen eri tahon yhteistyönä toimi erinomaisesti.

Oli innostavaa huomata, miten kaikki haastateltavat ja mukana lehdessä olevat tahot suhtautuivat keskustan kehittämiseen intohimolla.

Riina Pyöttiö

– Lehtiprosessi oli valtavan mukava ja opettavainen. Oli innostavaa huomata, miten kaikki haastateltavat ja mukana lehdessä olevat tahot suhtautuivat keskustan kehittämiseen intohimolla. Prosessin aikana vahvistui ajatus siitä, että keskustan teemme me kaikki yhdessä, Riina Pyöttiö Hansdotterista sanoo. 

Uuden keskustan airut näyttää modernilta

Hansdotter vastasi lehden kokonaiskonseptista ja toimittamisesta avaimet käteen -periaatteella. Lehdessä mukana olevat tahot osallistuivat toimitusneuvostoon ja auttoivat matkan varrella omien juttukokonaisuuksiensa osalta. 

Lehden juttujen kirjoittamisesta vastasivat Hansdotterin Sari Lommerse, Juuso Enala, Miikka Rusi ja Anna Korpi-Kyyny sekä freelancerimme Hanna Alin, Harri Hannula ja Toni Puurtinen.

Lehden visuaalisen ilmeen suunnitteli Tiina Valve. Lehti noudattelee Turun kaupungin visuaalista linjaa, mutta siinä on silti oma tyylinsä, joka erottuu esimerkiksi Turkupostista. 

Lähtökohtana oli, että se on ilmeeltään raikas ja helppolukuinen. Myös saavutettavuus on huomioitu.  

Uusi Turku -lehti ilmestyy 17.9., ja se jaetaan kaikkiin turkulaistalouksiin ja yrityksiin sopivasti Turun päivän alla. Kiitämme kaikkia lehden tekemiseen osallistuneita mieleenpainuvasta projektista.

Kolme oppia lehden tekemisestä

Toimitusneuvostossa muodostetaan laaja kokonaiskuva. Kaikki lehdessä mukana olevat tahot osallistuivat toimitusneuvostoon, jotta varmistimme monipuolisten näkökulmien mukaantulon. 

Tarkat juttubriiffit tehtiin, jotta kokonaisuus pysyi linjakkaana. Samoin toimituksessa luettiin valmistuvat jutut huolellisesti.

Ajantasainen tieto kaikille yhtä aikaa. Yhteisen sähköisen työskentelyalustan avulla tieto kulki sutjakasti ja saimme jaettua leiskat ja muut kommentoitavat asiat helposti. Koko prosessi toteutettiin Basecampissa, jonne kaikki lehdessä mukana olevat kutsuttiin mukaan.

Lue Uusi Turku Issuussa.

Rakasta
1
Ladataan...
Jaa