Laadukas sisältö rakentaa asiakasuskollisuutta

Konseptin uudistus toi maailman johtavan kuparin pystyvalulinjastojen valmistaja Upcast Oy:n asiakaslehteen särmää ja ryhtiä. Samaa näköä on myös yrityksen kansainväliseen jakeluun menevässä esitteessä. Yhdenmukainen visuaalinen ilme parantaa brändin tunnistettavuutta.

Uudistuksessa päivitettiin Upcast Review -lehden ulkoasu, kansi, rakenne ja osa sisältötyypeistä. Ilmettä ja taittoa nykyaikaistettiin, ja mukaan otettiin vaikutteita yrityksen hiljattain uudistetuilta nettisivuilta, jotta eri kanaviin saatiin sukunäköisyyttä.

Visuaalisesti keskeisessä roolissa on värimaailma – toimialaa kuvastavan kuparin, mustan ja valkoisen yhdistelmä.

Visuaalisesti keskeisessä roolissa on värimaailma – toimialaa kuvastavan kuparin, mustan ja valkoisen yhdistelmä. Taittoon lisättiin ilmavuutta ja lukijaa helpottavia symboleita ilmaisemaan esimerkiksi nostoja tai jutun jatkumista seuraavalla sivulla.

Kupari tuotiin lisävärinä sofistikoidusti teksteihin ja symboleihin.

Ritva Rähmönen

– Varsinkin nimiö ja kansi saivat uuden, modernimman ulkoasun. Väriajattelu on sekä kannessa että sisäsivuilla entistä tehostetummin esillä, ja kupari tuotiin lisävärinä sofistikoidusti teksteihin ja symboleihin. Myös kuvamaailmassa on voimakkaampia värejä, creative Ritva Rähmönen sanoo.

Merkityksellistä sisältöä kansainväliselle lukijakunnalle

Upcastin projektit suuntautuvat vientimarkkinoille, ja asiakaslehti on yritykselle tärkeä yhteydenpitoväline kansainväliseen asiakaskuntaan. Uudistuksessa sisältö käytiin läpi yrityksen tavoitteiden ja kohderyhmän tarpeiden näkökulmista. Sisällön tavoite on ennen kaikkea palvella lukijaa informaatiolla Upcastin tuotteista ja asiantuntijoista sekä ilmentää Upcastin edelläkävijyyttä toimialalla.

Lehden avulla tarjotaan asiakkaille myös näkymä siihen, miten moneen yrityksen tuotteet ja palvelut taipuvat.

Upcastin markkinasegmentissä hankintapäätös kestää usein kauan, ja toisaalta ostettu tuote on käytössä jopa vuosikymmeniä. Siksi lehdessä on tärkeää tuoda vahvasti esille, että Upcastin tuotekehitys on aktiivista ja että sitä säätelevät asiakkaiden tarpeet. Lehden avulla tarjotaan asiakkaille myös näkymä siihen, miten moneen yrityksen tuotteet ja palvelut taipuvat.

Lehdessä ei kuitenkaan keskitytä vain julkaisijan omiin tuotteisiin ja palveluihin, vaan annetaan ääni myös asiakkaille ja tuodaan esille koko markkinan kehitystä ja trendejä – niin kuin hyvässä asiakaslehdessä kuuluukin.

Monipuolinen esite vaativiin tarpeisiin

Yritykselle suunniteltiin myös esite, joka myötäilee visuaalisesti lehden uutta ilmettä etenkin värimaailmaltaan. Aikaisemmin yrityksellä on ollut tuotekohtaiset esitteet, nyt kaikki yrityksen tuotteet ja palvelut esitellään samoissa kansissa. Tavoitteena oli opasmainen painotuote, jonka sisällön elinkaari on pitkä ja joka kestää aikaa myös ulkomuotonsa puolesta. Esite tulee olemaan yrityksen matkassa muun muassa messuilla useamman vuoden ajan.

Lehti ja esite ovat korkealaatuisia, ja niihin on panostettu myös painoteknisesti.
– Esitteessä on herkuteltu uv-aihiolakkauksella kannen teksteissä ja sisäsivujen otsikoissa, jotta kupari tulee kirkkaammin esiin. Kannessa on lisäksi soft touch -laminointi, joka korostaa kannen kuva-aihetta. Laminoinnilla myös vältetään sormenjälkiä mustassa pinnassa, ja esite pysyy siistinä käytössä, kertoo Ritva.

Rakasta
2
Ladataan...
Jaa