Asiakaslehti vahvistaa loistoristeilijöillä rakentavan FCR Finlandin brändiä

Meriteollisuuden palveluyritys FCR Finland operoi maailman hienoimmilla risteilyaluksilla, joihin liitetään usein määreet laatu ja eksklusiivisuus. Samaa mielikuvaa viestii myös yritykselle suunniteltu asiakaslehti.

FCR Finland täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Juhlavuosi oli lopullinen sysäys pitkään suunnitteilla olleen asiakaslehden tekemiseen. Lehdessä avataan lukijoille yrityksen filosofiaa, palveluita ja prosesseja sekä ihmisiä niiden takana. Lehden nimeksi tuli FCR Way yrityksen omaksuman toimintaprosessin mukaan. 

Uskon, että lehdestä on hyötyä myös uusasiakashankinnassa – se tuo tietynlaista uskottavuutta heti kättelyssä.

Mikko Varjanne, FCR Finland

– Lehden tehtävänä on yrityksen brändin vahvistaminen niille, jotka tuntevat meidät ja avata toimintaamme niille, jotka eivät vielä tunne. Lehti kertoo keitä me olemme ja tuo esille inhimillisen tekijän yrityksen taustalla. Uskon, että lehdestä on hyötyä myös uusasiakashankinnassa – se tuo tietynlaista uskottavuutta heti kättelyssä, FCR:n COO Mikko Varjanne sanoo.

Kohderyhmänä maailman suurimpien varustamojen päättäjät

FCR tekee uudis- ja korjausrakentamista risteilyalusten yleisiin alueisiin ja hyttialueita avaimet käteen -periaatteella. Yrityksen päätoimipaikka on Nousiaisissa, mutta rakennusprojektit toteutetaan pääsääntöisesti telakoilla Bahamalla, Espanjassa, Italiassa, Ranskassa, Singaporessa ja joskus jopa laivan ollessa käytössä eli ajossa. Asiakkaina ovat maailman suurimmat varustamot.

Risteilybisnekseen liitetään laatu ja luksus, ja myös FCR:n toimittaman työn lopputuloksessa täytyy olla wow-efekti.

Risteilybisnekseen liitetään laatu ja luksus, ja myös FCR:n toimittaman työn lopputuloksessa täytyy olla wow-efekti. Samaa vaikutusta haettiin myös lehden visuaalisessa ilmeessä.
– Avainsana on laatu. Se on kuten FCR Finlandin toiminnassa, myös lehden ilmeessä tärkein aspekti. Asiakaslehden tulee ilmentää sitä jokaisella sivullaan folioidusta kannesta aukeamien pieniin detaljeihin. Lehden ilme on strukturoitu ja kurinalainen, mutta samalla avara. Taitto on tyylikästä ja ilmavaa, selkeää muttei tylsää. Typografia on hallittua. Yleisilme on moderni ja merihenkinen, creative Heikki Kiviluoto sanoo.

Selkeä prosessi tuottaa hyvän lopputuloksen

Lehti on FCR:n ensimmäinen, mutta Varjanne hoiti sen omalta osaltaan prosessien ammattilaisena täydellisesti.
– Sain lehden aloituspalaverissa kaavion, jossa lehtiprosessi on selkeästi kuvattu. Se on ollut minulla työpöydällä, ja se on toiminut hyvänä ponnistuslautana omalle tekemiselle prosessin aikana. Käytössä ollut Basecamp oli viimeisen päälle työkalu tukemaan prosessia. Ja lopputulos oli upea. Ensimmäinen kommentti täällä meillä oli, että nyt tuli positiiviset kylmät väreet, Varjanne sanoo.

Rakasta
Ladataan...
Jaa